Fairtrade

Vi er stolte av å kunne tilby fairtrade merkede produkter! Med dette menes at fairtrade har gått god for den sosiale rettferden i produksjonen, og alle jobber under verdige kår. Du som forbruker kan være trygg på at ingen jobber ulønnet, eller er slaver for dine produkter!

 

Fairtrade – levelige kår for alle!

Ettersom verden er blitt stadig mer globalisert, har markedene for bedrifter og dermed bedriftene vokst seg større. Dette har mange fordeler, men vi har også sett eksempler på hvordan leverandører til disse bedriftene kan bli rene slavene.

 

Store bedrifter har makt og kan presse leverandører i den tredje verden til å jobbe nærmest ulønnet. De store aktørenes milliardformuer, kan i flere tilfeller være betalt av den jevne bonden eller arbeider i den tredje verden, i form av ofret levekår. Tenk at mange produkter i hyllene her i Norge, er produsert på slavearbeid.

 

For ikke å bli indirekte slavedriver av produktene vi kjøper, samt sikre verdige levekår for alle, kom fairtrade! Fairtrade er uavhengig, og overvåker prosessene til de store bedriftene for å sikre sosial rettferd. Dersom et produkt skal få bære fairtrade merket, må det altså tilfredsstille visse standarder, som sikrer bedre behandling av de som hver dag jobber for hva vi har i hyllene.

 

Kaffe-i-koppen & fairtrade – en ekte sosial kaffe!

Vi er stolte av å kunne tilby en kaffe som er fabrikkert med velstand. Du får kaffe på bordet, og alle arbeidere får mat på bordet. Dette kaller vi en skikkelig sosial kaffe!

 

Er du en bevisst forbruker?

  

Kilder:

 

Kommenter

Husk, komentarer må godkjennes før de blir publisert